Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Hoitovapaa ja vuosiloma

Työntekijä on hoitovapaalla 1.1. - 31.5.20 ja palaa töihin 1.6., joka on ensimmäinen lomapäivä, ja jää kesäloman jälkeen uudelle jaksolle hoitovapaata. Saako työntekijä lomapalkan normaalisti sekä lomarahat? Esimieheni on edellyttänyt töihin tulemista muutamaksi viikoksi loman molemmissa päissä, mutta en löydä pykälää, joka tukisi tällaista käytäntöä - tai en osaa lukea pykäliä. 

Entä jos samanlainen tilanne on virka- tai työvapaata ottaneella henkilöllä?

 

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
HMH
Kysytty 7 kuukautta sitten
HMH

Kvtes:n lomaraha maksetaan vaikka olisi virka- tai työvapaalla, jos lomarahaa on kertynyt 31.3. päättyneen lomanmääräytymisvuoden lomanmääräytymiskuukausien perusteella.

Määräys siitä, milloin lomarahaa ei makseta ovat Kvtes:n vuosilomaluvun 18 §:n 3 momentissa.

Lomarahaa ei makseta lomalta tai sen osalta, jos viranhaltija/työntekijä on välittömästi ennen loman tai sen osan alkamista tai välittömästi loman tai sen osan päätyttyä ollut lakossa tai muuten virantoimituksesta/työstä poissa luvattomasti tai ilman pätevää syytä. Lomarahaa ei myöskään makseta lomakorvaukseen, jos viranhaltija/työntekijä jättää irtisanomisajan noudattamatta, viranhaltija on pantu viralta, viranhaltija/työntekijä purkaa määräaikaisen palvelussuhteen tärkeän syyn sitä vaatimatta tai palvelussuhde puretaan tai työsuhde purkautuu.

Kati
Vastattu 7 kuukautta sitten
Kati

Piti vielä lisätä, että esimies ei ole aina oikeassa. Palkanlaskennassa onneksi yleensä tiedetään lomarahan maksamisen perusteet. 

Jos olet liittynyt liittoon, niin voit vielä jutella luottamusmiehen kanssa. Saat vastauksen, johon voit luottaa.

Kati
Vastattu 7 kuukautta sitten
Kati