Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairauspäiväraha

Työsopimuksen alkoi 1.7 ja ja jäin sairauslomalle 31.7. Sairausloma kesti elokuun loppuun asti ja en saanut ajalta kokonaista palkkaa koska en ollut 60 kalenteripäivää töissä. Nyt olen joutumassa leikkaukseen niin lasketaanko nuo elokuun sairauspäivörahat tuohon 60 kalenteripäivään? Eli onko päiviä kertynyt syyskuun loppuun mennessä yli 60?

aihealueelle Palkka vuosi sitten
Henna
Kysytty vuosi sitten
Henna

Minä olen sitä mieltä, että saat nyt karenssiajan jälkeen alkaneen sairausloman ajalta täyttä varsinaista palkkaa sairausajalta 60-14 kalenteripäivää, koska sinulle on maksettu elokuussa karenssiaikana 14 päivän ajan sairausajan palkkaa. Perusteluni on  V luvun 2 § 3 mom. soveltamisohjeen toisen kappaleen viimeinen lause.

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2018/luku-5-virka-ja-tyovapaat-seka-perhevapaat/sairausloma

oili
Vastattu vuosi sitten
oili