Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Tasapuolisuus vapaissa

Hei,

Kysyisin seuraavaa kun en äkkiseltään työehtosopimuksesta löytänyt: onko olemassa jotain säädöstä arkipyhinä työskentelyyn? Esimerkiksi jos olet jouluna töissä niin seuraavana juhannuksena olet vapaalla? Tällä hetkellä samat tyypit saavat vuodesta toiseen olla jouluna ja juhannuksena vapaalla ja olen viimeiset 5 vuotta ollut kaikkina pyhinä töissä eikä ole asian selvittäminen esimiehen kanssa auttanut asiaan. 

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Työskentely arkipyhinä
Kysytty 7 kuukautta sitten
Työskentely arkipyhinä

Kun keskustelut esimiehen kanssa eivät ole tuottaneet tulosta, niin seuraava vaihe on pyytää apua luottamusmieheltä tai työsuojeluvaltuutetulta, jos et ole ammattiliiton jäsen.

Työsopimuslain mukaan työnantajan on kohdeltava työntekijöitä tasapuolisesti. Se koskee myös työvuorojen suunnittelua ja sitä, miten työntekijöiden toiveita työvuoroista toteutetaan. 

KVTES III luku 24 § 3 mom. soveltamisohje: Jaksotyössä tulisi kussakin työpisteessä pyrkiä antamaan viranhaltijoille/työntekijöille sama määrä vapaapäiviä viikonloppuna tietyn ajanjakson kuluessa.

https://www.tehylehti.fi/fi/tyoelama/saako-keikkalaiset-asettaa-etusijalle

erja
Vastattu 7 kuukautta sitten
erja

Kiitos vastauksesta. Lähden näillä perusteilla lähestymään uudelleen esimiestä. Jos tulosta ei tule, otan yhteyttä työsuojeluvaltuutettuun. Sillä luottamusmiehenä on valittu yksi meidän työpisteen henkilöistä, joka on samassa työtehtävässä kuin minä, hän ei ole pätevä tehtävässään. Aiheuttaa konflikteja työpaikalla, joita on ratkottu jonkin aikaa tuloksetta. Nyt minulla on faktaa, kiitän.

Työskentely arkipyhinä
Vastattu 7 kuukautta sitten
Työskentely arkipyhinä

Ota yhteyttä luottamusmiehen sijasta ammattiliittosi jäseniä edustavaan pääluottamusmieheen. Se on tässä tapauksessa parempi vaihtoehto, koska kyseessä on luottamusmiehen esimiehen toiminta.

erja
Vastattu 7 kuukautta sitten
erja