Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kannattaako vuosiloma pitää lomana vai ottaa rahana?

Hei.

Mitä eroa vai onko eroa rahallisesti jos vuosiloman ottaa pelkkänä rahana vai se että pitää loman ja saa siitä loma-ajan palkan ja lomakorvaukset?

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Jari Jauhiainen
Kysytty 7 kuukautta sitten
Jari Jauhiainen

Lomakorvaus yhdeltä pitämättä jääneeltä lomapäivältä lasketaan jakamalla varsinainen kk-palkka luvulla 20,83. Jos kk-palkka on 2000€, niin lomakorvaus 5 päivältä on 5*2000/20,83=480,08. Jos pidät viikon loman, niin siinä kuluu 5 lomapäivää, mutta palkkaa maksetaan koko viikon ja tienesti on kutakuinkin sama kuin töissä ollessa. Vuosiloman maksetaan varsinainen kuukausipalkka.

Pääsääntöisesti lomakorvauksen pitämättä jääneistä vuosilomapäivistä voi saada vain palvelussuhteen päättyessä. Työsuhteen aikana lomakorvauksen vuosiloman sijasta voi saada, jos on lähdössä suorittamaan asepalvelusta tai siviilipalvelusta tai jos sairauden takia siirrettyä vuosilomaa ei pysty pitämään. Lähde https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

 

Sumu
Vastattu 7 kuukautta sitten
Sumu