Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Joulunaika

Hei,

jos otan joulunaikaan saldovapaina perjantain 27.12. ja tiistain 31.12. sekä näiden lisäksi palkattomana maanantain 30.12., meneekö menetänkö vain tuon yhden päivän (maanantain) palkan vai vaikuttaako uuden vuoden arkipyhä tähän?

 

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Pohtiva
Kysytty 7 kuukautta sitten
Pohtiva

Voisin kuvitella tuon onnistuvan noin, vaikka en ihan käsitä, miksi juuri maanantai palkatonta harkinnanvaraista työvapaata. Laita palkattoman harkinnanvaraisen työvapaan hakemus vetämään, mutta puhu sitä ennen esimiehesi kanssa. Jos esimies rupeaa nikottelemaan tai ehdottelemaan muiden palkattoman päivien hakemista vapaaksi, niin etsikää kunnan ohjeet lyhyiden harkinnanvaraista virka- ja työvapaiden myöntämisestä. (KVTES 5. Luku 11§ 2 mom. Soveltamisohje). Tai ota yhteyttä luottamusmieheen. Hän tuntee ko. Ohjeet. Joissakin kunnissa on sääntönä, että palkattoman sijaan pitäisi ensin ottaa pitämättömiä tämän vuoden lomapäiviä, jos niitä on.

Reija
Vastattu 7 kuukautta sitten
Reija