Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosilomat ennen äitiysvapaata

Olen varhaiskasvatuksen opettaja ja jäämässä äitiyslomalle 23.3.2020. Haluaisin pitää kertyneitä lomia mahdollisimman paljon ennen äitiysloman alkua. Kuinka paljon vuosilomia on mahdollista tuossa kohti pitää? 

aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuukautta sitten
Marianne
Kysytty 6 kuukautta sitten
Marianne

Voit pitää 1.1.2020 jälkeen niin paljon vuosilomapäiviä kuin saat sovittua työnantajan kanssa.

KVTES IV luku 8 pykälä 2 momentti

2 mom. Työnantaja ja viranhaltija/työntekijä voivat palvelussuhteen kestäessä sopia vuosiloman antamisesta ajanjaksolla, joka alkaa sen kalenterivuoden alusta, jolle lomakausi sijoittuu ja joka päättyy seuraavana vuonna ennen lomakauden alkua. Lisäksi voidaan sopia 10 vuosilomapäivää ylittävän vuosiloman osan pitämisestä viimeistään vuoden kuluessa lomakauden päättymisestä.

Soveltamisohje

2 momentin viimeisessä virkkeessä tarkoitettu loma on vuosilomakirjanpidossa selvästi erotettava 12 §:n mukaisesta säästövapaasta, eikä tähän lomaan näin ollen sovelleta, mitä 12 §:n viimeisessä virkkeessä säästövapaan korvaamisesta määrätään

Saija
Vastattu 6 kuukautta sitten
Saija