Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Prosenttiperusteinen vuosilomapalkka, lomakorvaus ja lomaraha

Hei,

 

Miten KVTES:n alaiselle työntekijälle maksetaan vuosilomapalkka, lomakorvaus ja lomaraha. Tilanne:

Työntekijän palkka on 2 000 euroa /kk. Työntekijä on töissä 1.4.2018-28.2.2019. Työaika tällä ajalla on 7,75 h /viikko, töitä joka maanantai. Lomanmääräytymiskuukaudet ovat huhti-, touko-, loka- ja joulukuu (4). Työntekijä ansaitsee 4:ltä lomanmääräytymiskuukaudelta 7 vuosilomapäivää. 

Tammikuussa 2019 työntekijä pitää 5 vuosilomapäivää lomanmääräytymisvuoden 2019 lomapäiviä 7.1.2019-13.1.2019. Miten palkka maksetaan näiden vuosiloman ajalta?

Minkälaisen vuosilomakorvauksen ja lomarahan työntekijä saa 2019 lomanmääräytymisvuodelta palvelussuhteen päätyttyä 28.2.2019 ja miksi?

 

aihealueelle Palkka vuosi sitten
Valtteri
Kysytty vuosi sitten
Valtteri

Kehotan kysymään luotettavalta taholta, jonka tietää tietävän ja osaavan laskea. Työntekijä voi saada oikean vastauksen palkanlaskijalta tai luottamusmieheltä.

Minun ehdotus:

Kun pitää lomaa 5 päivää eli vain osan 7 vuosilomapäivästä, niin loman ajalta maksetaan 5/7 KVTES:n vuosilomaluvun 14 §:n 1 momentin mukaan lasketusta lomapalkasta ja samalla vähennetään ko. päiviltä päiväpalkka, joka lasketaan jakamalla kk-palkka kyseisen kuukauden kalenteripäivien määrällä (tammikuussa 31:llä).

Työntekijälle maksetaan palvelussuhteen päättyessä 14 §:n mukaan määräytyvä vuosilomakorvaus siltä ajalta, jolta hän ei siihen mennessä ole saanut lomaa tai lomakorvausta (IV luku 16 § 3 mom.).

Lomarahan laskukaava on 2,8 % kertaa lomanmääräytymiskuukausien määrä kertaa palvelussuhteen päättymistä edeltäneen täyden kalenterikuukauden varsinainen kuukausipalkka (18 § 1-2 mom. ja https://www.kt.fi/yleiskirjeet/2016/4/kvtes-2017)

Ehdotus
Vastattu vuosi sitten
Ehdotus