Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Irtisanoutuminen, VVE, lomat

 Hei,

Suunnittelen varhennetulle vanhuuseläkkeelle jäämistä kesällä 2020 ja en jatka työntekoa. Työsuhteeni on kestänyt yli 10 vuotta eli lomaa kertyy 30 päivää vuodelta 2019.

Vuonna 2019 tienatut lomapäivät ajattelin pitää ennen VVE:LLE jäämistä eli jäisin lomalle kesäkuussa. Voinko siis irtisanomisajan olla lomalla ja jatkaa siitä suoraan varhennetulle? Vai pitääkö minun olla työssä? Miten pitkä irtisanomisaikani on? 

Jos jään varhennetulle 1.8.2020 alkaen, saanko vuonna 2020 huhti-heinäkuulta kertyneet lomapäivät (10) ottaa rahana?

 

T. Väsynyt lähihoitaja

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
Päivi Määttänen
Kysytty

Työntekijän irtisanoessa itsensä irtisanomisaika on 1 kk, jos palvelussuhde on jatkunut yli viisi vuotta keskeytyksettä.

Irtisanomisajan voi olla vuosilomalla. Siitä pitää sopia työnantajan kanssa. Työnantaja ei voi yksipuolisesti määrätä 1.4.2020 alkaen kertyviä lomapäiviä pidettäväksi ennen vuoden 2021 lomakautta. Jos työsuhde loppuu ennen sitä, niistä maksetaan lomakorvaus. Niiden lomana pitämisestä pitää sopia työnantajan ja työntekijän kesken.

Oletko ottanut Kevasta tarkkaan selvää, miten eläkkeen käy, jos lopetat työt kokonaan ennen henkilökohtaista tai ammatillista eläkeikääsi?

Olen luullut, että varhennettua vanhuuseläkettä ei enää olisi, vaan on vain osittainen varhennettu vanhuuseläke (OVE). 

Elly
Vastattu