Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Pitkä sairausloma/vuodenvaihde

Olen ollut yhtäjaksoisesti sairauslomalla maaliskuun puolivälistä lähtien ja se jatkuu seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti. Nyt olen Kelan päivärahalla. Nollautuuko sairauspäivät vuoden vaihteessa eli saanko täyttä palkkaa tammikuussa vaikka olen sen kuun vielä sairauslomalla?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Maku
Kysytty

Sairauspäivät eivät nollaudu kalenterivuoden vaihtuessa, mutta palkalliset päivät alkavat taas tammikuussa. Palkanmaksu loppuu kuitenkin sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty sairauslomaa jatkuvana yhdessä tai useammassa erässä yli 12 kuukaudeksi yhden tai useamman sairauden takia. Sairausloman jatkuvuuden katkaisee vähintään 30 kalenteripäivän yhdenjaksoinen työssäolo. 

Kati
Vastattu

Kiitos Kati. Varmistan vielä eli koska tammikuun loppuun mennessä ei ole sairaslomaa ollut yli 12 kuukautta niin palkka alkaa juoksemaan tammikuun alusta?

Maku
Vastattu

Kyllä 1.1. alkaen.

KVTES:ssa on esimerkkikin 5. luvun 2 §:n 2 mom. soveltamisohjeessa

Sairausloman palkanmaksu

Esimerkki 1

A:n sairausloma on lääkärintodistuksen perusteella myönnetty ajalle 10.6.–15.1. A saa 1/1 palkkaa 10.6.–8.8. (60 kalenteripäivää), 2/3 palkasta 9.8.–6.12. (120 kalenteripäivää) sekä mahdollisesti harkinnanvaraista palkkaa 7.12.–31.12. Täysimääräisen palkkansa A saa taas 1.1.–15.1.

Kati
Vastattu