Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Pitkä sairausloma/vuodenvaihde

Olen ollut yhtäjaksoisesti sairauslomalla maaliskuun puolivälistä lähtien ja se jatkuu seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti. Nyt olen Kelan päivärahalla. Nollautuuko sairauspäivät vuoden vaihteessa eli saanko täyttä palkkaa tammikuussa vaikka olen sen kuun vielä sairauslomalla?

aihealueelle Palkka 9 kuukautta sitten
Maku
Kysytty 9 kuukautta sitten
Maku

Sairauspäivät eivät nollaudu kalenterivuoden vaihtuessa, mutta palkalliset päivät alkavat taas tammikuussa. Palkanmaksu loppuu kuitenkin sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty sairauslomaa jatkuvana yhdessä tai useammassa erässä yli 12 kuukaudeksi yhden tai useamman sairauden takia. Sairausloman jatkuvuuden katkaisee vähintään 30 kalenteripäivän yhdenjaksoinen työssäolo. 

Kati
Vastattu 9 kuukautta sitten
Kati

Kiitos Kati. Varmistan vielä eli koska tammikuun loppuun mennessä ei ole sairaslomaa ollut yli 12 kuukautta niin palkka alkaa juoksemaan tammikuun alusta?

Maku
Vastattu 9 kuukautta sitten
Maku

Kyllä 1.1. alkaen.

KVTES:ssa on esimerkkikin 5. luvun 2 §:n 2 mom. soveltamisohjeessa

Sairausloman palkanmaksu

Esimerkki 1

A:n sairausloma on lääkärintodistuksen perusteella myönnetty ajalle 10.6.–15.1. A saa 1/1 palkkaa 10.6.–8.8. (60 kalenteripäivää), 2/3 palkasta 9.8.–6.12. (120 kalenteripäivää) sekä mahdollisesti harkinnanvaraista palkkaa 7.12.–31.12. Täysimääräisen palkkansa A saa taas 1.1.–15.1.

Kati
Vastattu 9 kuukautta sitten
Kati