Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yövuoron jälkeinen lepoaika

Mikä on lakisääteinen lepoaika kolmivuorotyössä yövuorojen jälkeen kunnes seuraava vuoro saa alkaa? Esimerkiksi työntekijä on tehnyt 3 yövuoroa ja päässyt yövuorosta klo 7:45 aamulla. Saako seuraavana päivänä olla suunniteltu päivävuoro ilman yhtään vapaa päivää vai riittääkö yksi vapaapäivä kunnes on suunniteltu listaan iltavuoro alkavaksi 13.00 yövuoron jälkeen yhdellä vapaalla?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Pia
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Vuorokausilepo määräytyy työaikalain mukaan. Pääsääntö on, että työntekijälle on annettava jokaisen työvuoron alkamista seuraavan 24 tunnin aikana vähintään 11 tunnin ja jaksotyössä 9 tunnin pituinen keskeytymätön lepoaika. Ensi vuoden alusta työaikalaki muuttuu ja jaksotyössäkin vuorokausilepo on lähtökohtaisesti 11 tuntia ja viiden yövuoron jälkeen 24 tuntia.

Työaikalain pykälä http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960605#L6P29

erja
Vastattu