Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

osittainen työaika ja arkipyhät

Olen osittaisella hoitovapaalla ja teen lyhennettyä työaikaa niin, että olen pääsääntösesti perjantait pois. Teen liukuvaa yleistyöaikaa ja prosentuaalisesti teen siis 77,42% työaikaa. Miten esimerkiksi jouluviikolla työaika menee, kun arkipyhiä sattuu sille viikolla niin monta?

aihealueelle Työaika 11 kuukautta sitten
mirka
Kysytty 11 kuukautta sitten
mirka

Yleistyöajassa kokoaikatyössä yksi arkipyhä lyhentää viikon tai työaikajakson työaikaa 7 h 45 min. Osa-aikatyössä lyhennys on yhtä monta prosenttia 7 h 45 min:sta kuin osa-aikatyö on kokoaikaisesta. Tästä löytyy pykälä Kvtessin työaikaluvusta yleistyöajan kohdalta.

Kun osa-aikatyö on 77,42 %, niin yksi arkipyhä lyhentää 77,42%*7,75 h = 6 h. (Laskun voi yhtä hyvin laskea jakamalla viikkotyöajan 5:llä.) Kolmen arkipyhän viikolla työajaksi jää 30-18 = 12 tuntia. 

Tutustu Akavan Erityisalojen lakimiehen 80 % esimerkkiin viime vuodelta

https://www.akavanerityisalat.fi/uutishuone/ajankohtaiset/julkinen_sektori_osa-aikaisella_joulukuun_arkipyhat_voivat_aiheuttaa_miinustunteja.16110.news

 

Matikkaa
Vastattu 11 kuukautta sitten
Matikkaa