Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

varhaiskasvatuksen opettajan sak-aikaa

Hei.

En löytää tarkkaa tietoa KVTES-ista: kuuluks SAK-aikaa epäpätevälle varhaiskasvatuksen opettajalle? 

 

aihealueelle Työaika 11 kuukautta sitten
P
Kysytty 11 kuukautta sitten
P

Ei. Se löytyy KVTES:n liitteen 5. 4 §:n 1 momentin soveltamisohjeesta.  

Kuntatyönantaja-lehti selittää

https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2019/1/varhaiskasvatuksen-tyoajan-erityismaaraykset

KVTES:n sak-työaikaa koskevien määräysten mukaan kelpoisuusehdot täyttävälle päiväkodin johtajan, lastentarhanopettajan tai erityislastentarhanopettajan tehtävässä toimivalle varataan työajan käyttöä suunniteltaessa riittävä aika lapsiryhmän ulkopuoliseen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opetus- ja kasvatustyön suunnitteluun, arviointi- ja kehittämistehtäviin sekä esiopetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien laatimiseen (sak-työaika).

Sopimusta päivitettäessä uusi varhaiskasvatuslaki oli vasta valmisteilla, joten sopimusmääräyksessä käytetään nimikkeitä ”lastentarhanopettaja” ja ”erityislastentarhanopettaja”. Monet työnantajat ovat jo siirtyneet käyttämään uuden varhaiskasvatuslain mukaisia nimikkeitä ”varhaiskasvatuksen opettaja” ja ”varhaiskasvatuksen erityisopettaja”. Nimikkeet päivitettäneen uuden varhaiskasvatuslain mukaisiksi seuraavissa sopimusneuvotteluissa.

Ei
Vastattu 11 kuukautta sitten
Ei