Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

varhaiskasvatuksen opettajan/erityisopettajan ylimääräiset ves-vapaat

Meillä työnantaja myöntää ves:n vapaat vuosittain, ei toimintakauden mukaan. Olen tehnyt täyttä työaikaa 1.1.19 - 31.8.2019. Tältä ajalta olen saanut 4 ves-vapaapäivää. Aloitin 50% osa-aikatyön 1.9.2019. Miten myönnetään loput ves-vapaat neljältä kuukaudelta vuodelta 2019? Saanko vielä yhden ves-vapaan ja minkä pituisena? Vuoden 2020 alusta laskentakaava on tosi selkeä, mutta kuluvan vuoden laskeminen vaatii "tulkintaa".

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Epätietoinen
Kysytty 7 kuukautta sitten
Epätietoinen

Tässä noudatetaan samaa tulkintaa kuin teillä on tähän mennessäkin noudatettu annettaessa osa-aikaisille ves-päiviä. Minun mielestä tulkinta on tämä:

 

KVTES:n liitteen 5: 4 §:n soveltamisohjeessa todetaan, että ylimääräiset vapaapäivät kertyvät osa-aikatyötä tekevälle viranhaltijalle/työntekijälle samassa suhteessa kuin hänen työaikansa on säännöllisestä täydestä työajasta, niin sen mukaan sinulle kertyy neljästä kuukaudesta vielä yksi vapaapäivä. Se on sen pituinen kuin sinun keskimääräinen työaika yhdeltä päivältä. 

 

Jos työantaja on eri mieltä, käänny luottamusmiehen puoleen tai kysy liitosta.

Mä
Vastattu 7 kuukautta sitten