Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yövuoron pituus varhaiskasvatuksessa

Hei! Olen päiväkodinjohtajana vuoropäiväkodissa, joka on auki 24/7 tarpeen mukaan. Välillä meillä on myös öitä ja en tiedä meneekö yövuorojen toteutus ihan kvtesin mukaisesti. Yövuoro on yleensä n. 11 h, esim. 20.00-7.00 ja jakautuu siis kahdelle eri vuorokaudelle. Käytämme titaniaa ja titania laskee sen niin että työntekijä on tehnyt ensimmäisen vuorokauden aikana 4 h ja toisen vuorokauden aikana 7 h, mikä tarkoittaa että kahdelle vuorokaudelle tulee periaatteessa liian lyhyet työvuorot, kun työvuoron pituus pitäisi olla 7h 45min. Se myös tarkoittaa sitä että, jotta viikkotuntimäärä täyttyisi, työntekijän täytyy tehdä muina päivinä pidempiä vuoroja. Tämän henkilökunta kokee vääränä. He kyseenalaistavat sitä, että vaikka yövuoro jakautuu kahdelle eri vuorokaudelle, niin työvuoron yhtäjaksoinen pituus on liian pitkä ja silloin siitä pitäisi tulla ylityökorvauksia ajassa. Mutta tällä hetkellä meidän titania ei anna mitään ylimääräistä näistä yövuoroista.

Tarkoittaako tämä että meillä on titaniassa väärät asetukset? Vai miten tämä oikein menee? Meillä on keskimääräinen yleistyöaika.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
Annina From
Kysytty

7 tunnin 45 minuutin työvuoroista ei ole sovittu KVTES:ssa (III luku 7 §). Yleistyöaikaa tekevien täysi säännöllinen työaika on 38 tuntia 45 minuuttia viikossa ja vuorokautinen säännöllinen työaika enintään 9 tuntia. Työvuorojen pituus voi vaihdella. Alle 4 tunnin työvuoroja ei pidä käyttää. Työvuorojen välissä pitää olla vähintään 11 tuntia. Säännöllinen viikkotyöaika voidaan järjestää myös niin, että se tasoittuu viikkoa pidemmän tasoittumisjakson aikana keskimäärin 38 tuntiin 45 minuuttiin.

Olet asiassasi työnantajan edustaja ja työnantajasi pitää ratkaista sinun pulmasi. Työvuoroista kannattaa keskustella henkilökuntaa edustavien luottamusmiesten kanssa.

https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2019/4/paivakodin-tyoaikasuunnittelu-on-monen-asian-summa

https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje1802ak-liite2.pdf

https://www.tehy.fi/fi/system/files/mfiles/muu_dokumentti/varhaiskasvatuksen_usein_kysytyt_kysymykset_id_14239.pdf

Jos olet OAJ:n jäsen, soita OAJ:n neuvojille.

Kati
Vastattu