Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työaika

Hei,

kyse on koulunkäynninohjaajan työajasta, osaisiko joku vastata? 

Jos työsopimuksessa on kirjattu esim. 30 tuntia viikossa työaika. Miten menee jos koulu päättyy aikaisemmin, esimerkiksi opettajien koulutuksen vuoksi. Voidaankio vain ilmoittaa, että tänään päivä päättyy tähän aikaan ja palkasta otetaan tunnit pois?

Tietämätön

aihealueelle Työaika 10 kuukautta sitten
M. Mikkola
Kysytty 10 kuukautta sitten
M. Mikkola

Ei niitä tunteja voi niin vain jättää maksamatta. Työnantaja voi määrätä niiden ajaksi muuta työtä, joka on koulutuksesi ja työkokemuksesi huomioon ottaen sinulle sopivaa. Sekin on mahdollista, että sinun kanssa sovitaan, että teet tunnit muuna aikana, koska esimies ei ole ymmärtänyt ottaa opettajien koulutuspäivää huomioon työvuorolistaa vahvistettaessa. Edellä kirjoitettu siis sillä edellytyksellä, että työsopimuksessa sovittu viikkotyöaika jäisi vajaaksi ilman ko. tunteja.

Opettajien koulutuspäivät ja oppilaiden tapahtumapäivät, jotka aiheuttavat poikkeuksia normaaliin päiväjärjestykseen, suunnitellaan pääsääntöisesti hyvissä ajoin etukäteen. Esimiehillä on siis hyvin aikaa ottaa poikkeuspäivät huomioon henkilökunnan työvuorolistan suunnittelussa, eivätkä poikkeustapahtumat voi olla perusteltu syy muuttaa vahvistettua työvuorolistaa. KVTES 3. luku 28 §.

 

erja
Vastattu 10 kuukautta sitten
erja