Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osaviikkoisen työaika arkipyhäviikkoina

Hei,

Teen työvuoroja päiväkodissa. Yksikössämme on työntekijöitä, joista toinen tekee 3 päiväistä viikkoa (50%) ja toinen 4 päiväistä viikkoa (30h viikko). Nyt joulun alla, kun heillä on kolmen viikon jakson aikana sekä arkipyhävapaita että vuosilomapäiviä, on heillä työtunteja tavallista enemmän per päivä. Mistä tämä johtuu?

aihealueelle Työaika 10 kuukautta sitten
Mirva
Kysytty 10 kuukautta sitten
Mirva

Yleistyöajassa yksi arkipyhä lyhentää osa-aikatyöaikaa vastaavalla osuudella 7 tunnista 45 minuutista kuin osa-aikaisen  työntekijän osa-aikatyöaika on täydestä työajasta. (KVTES III luku 7 § 3 mom.)

Esim. 60% työajassa arkipyhälyhennys  on 60%*7,75=4,65 = 4 h 39 min.  (voi laskea myös 23,25/5=4,65). Kun jouluviikolla on 3 arkipyhää, niin osa-aikaisen viikkotyöajaksi jää silloin 23,25-3*4,65=9,3= 9 h 18 min.

Katso 80 % esimerkki Akavan erityisalojen lakimiehen jutusta

Osa-aikaisella joulukuun arkipyhät voivat aiheuttaa miinustunteja

laskin
Vastattu 10 kuukautta sitten
laskin