Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lounastauko

Työskentelen toimistotyöajassa 7,35 h/pv. Työpäivään kuuluu 30 min lounastauko, joka on omaa aikaa ja jonka saa pitää klo 11-13. Meidät velvoitetaan leimaamaan lounastauolle, vaikka söisimme eväitä työpaikalla. Itsellä usein pelkkää leipää eväänä, jonka voisin syödä työn ohessa työpisteessäni, mutta ”leimauspakon” vuoksi olen käynyt sen syömässä taukotilassa ja käynyt edestakaisin leimaamassa alakerrassa, koska meillä on siellä ainut kellokortin leimauslaite. Tämän vuoksi en ehdi ulos lainkaan lounastauon aikana ja tuntuu, että tauko menee hukkaan kun väkisin menen taukotilaan mutustamaan eväsleipääni. Mieluummin söisin evääni työn ohessa ja käyttäisin sen 30 min ulkona jaloitteluun. Voiko näin tehdä?

aihealueelle Työaika 10 kuukautta sitten
Ellen
Kysytty 10 kuukautta sitten
Ellen

Syö leivät kahvitauolla, niin voit viettaa koko ruokailutauon ulkona.

Työnantaja ei voi kohdella evätään syöviä paremmin kuin muita. Kaikille on annettava saman pituinen ruokailutauko riippumatta siitä, missä syö tai onko syömättä. Ruokailutaukoa koskeva määräys on III luvun 25 §:ssä.

Toisaalta jos työnantaja ei ole kieltänyt voileipien tai välipalojen syömistä työpisteessä työajalla ja jos se ei estä työntekoa eikä haittaa työtovereita tai asiakkaita, niin varmaankin voisit syödä leipäsi, milloin haluat, mutta joudut silti pitämään ruokailutauon.

Jos joutuisit vaihtamaan työasun omiin vaatteisiin poistuessasi työpaikalta, niin silloin vaatteiden vaihtoon kuluvaa aikaa ei laskettaisi ruokailutaukoon. https://www.finlex.fi/fi/oikeus/tt/2019/20190081

Leivos
Vastattu 10 kuukautta sitten
Leivos