Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Epäpätevä korvaus

Olen tehnyt päiväkodissa opettajan siajaisuutta joulukuusta 2013 -toukuu 2016 hain epäpäteväisyys korvausta, mutta koska jouduin esimiehen kiusauksen kohteeksi 2017-18 niin hän kirjoitti valheellisen lausunnon minusta ja en korvausta saanut. Tein siis vasteen 7.8.18 ja joulukuussa 2018 sain kieltävän vastauksen. Vein asian liittoon ja he ovat nyt vuoden asiaa hoitaneet, kun nyt tuli vastaus taas kielteisenä,   hakemus on vanhentunut 31.5.18 koska olen siajaisuutta tehnyt määräaikaisena. Perustelu  oli, että koska olen määräaikaisena tehnyt niin siinä olisi 2 vuoden  hakuaika, kun ohjeissa lukee 5vuoden sekä 3 vuoden hakuajat. Minulla on vakituinen lastenhoitajan virka Espoon kaupungilla, ollut siis koko tämän ajan.  Voiko tämä pitää paikkaansa? Ja ihmetyttää miten koko vuoden aikana liitto ei ole tätä ennen sanonut mitään vaan "hoitanut" asiaa eteenpäin.

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 12 kuukautta sitten
Eija
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Sinun pitää soittaa liittoon sille, jolta sait tiedon, ja kysyä selitystä.

Kyse taitaa olla siitä, että sinun olisi pitänyt esittää palkkasaatavavaatimus Helsingin kaupungille kahden vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä. Kyseessä ei tainnut olla ilmeisen tulkinnanvarainen KVTES:n määräys, koska silloin aikaa olisi ollut 5 v. 

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L13P9

J
Vastattu

Voi sentään. Jostain keksin tuon Helsingin. Unohda se.

J
Vastattu