Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lastenhoitaja

Miten lasketaan viikot tai en työaika kun teen 60% työaikaa, 23.15h/vko. Minulla on sovittu vapaapäiväksi parittoman viikon perjantai ja parillisen viikon maanantai. Tässä on nyt vapaapäivät osuneet arkipyhille ja haluan tietää miten tällaisen viikon työaikani lasketaan. 

aihealueelle Työaika kuukausi sitten
Marja Engman
Kysytty kuukausi sitten
Marja Engman

KVTES:n III luvun 7§:n 3 momentissa määrätään, että yksi arkipyhä lyhentää viikon tai tasoittumisjakson osa-aikatyöaikaa  vastaavalla osuudella 7 tunnista 45 minuutista kuin asianomaisen viranhaltijan/työntekijän osa-aikatyöaika on  täydestä työajasta. Siis 60 % työajassa lyhennys on 60%*7,75=4,65 tuntia = 4 tuntia 39 min.

Jos viikolla on yksi arkipyhä, niin arkipyhäviikon työaika on 23 h 15 min - 4 h 39 min = 18 tuntia 36 min.

laskentaa
Vastattu kuukausi sitten
laskentaa