Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sunnuntaityö

Minulla on jaksotyöaika ja työvuoroni on säännöllisesti su-to. Onko säännöllisen sunnuntaityön teettämiselle esteitä? Nykyisellään minulla ei ole koskaan sunnuntai vapaata, koska ketään varalla tähän vuoroon ei ole. Lepoaika on kuitenkin aina pe-la, joten työehtosopimuksesta en löytänyt tarkkaa kohtaa tähän liittyen. Minulta ei tähän siirtymisestä kysytty, vaan vaihtoehtoja ei ole. Haluaisin kuitenkin myös vapaita viikonloppuja viettää välillä.

aihealueelle Muu aihe 7 kuukautta sitten
Kysyjä
Kysytty 7 kuukautta sitten
Kysyjä

KVTES:sta löytyy kirjaukset III luvun 24 §:stä

  • Työaika on järjestettävä niin, että viranhaltija/työntekijä saa kerran viikossa vähintään 35 tuntia kestävän keskeytymättömän vapaa-ajan, joka on mikäli mahdollista sijoitettava sunnuntain yhteyteen. … (1 mom.)
  • Jaksotyössä tulisi kussakin työpisteessä pyrkiä antamaan viranhaltijoille/työntekijöille sama määrä vapaapäiviä viikonloppuna tietyn ajanjakson kuluessa. (soveltamisohje)
  • Jollei toimintojen luonne muuta vaadi, viranhaltijan/työntekijän säännöllinen työaika sijoitetaan viidelle työpäivälle viikossa. Työvuorot suunnitellaan siten, että viranhaltijalle/työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikon aikana. (5 mom.)
  • Työvuorot suunnitellaan siten, että sunnuntai ja lauantai ovat mahdollisuuksien mukaan vapaapäiviä. (soveltamisohje)

Tarkista, mitä olet sopinut sunnuntaityöstä, silloin kun aloitit työt. Keskustele asiasta esimiehesi kanssa ja tarvittaessa myös luottamusmiehen kanssa.

Edunvalvonta-asiantuntija Pekka Mykkänen sanoo Tehy-lehdessä 8/2019 mm.: Hyvänä suunnitteluohjeena jaksotyössä on se, että jokaiselle työntekijälle pyritään antamaan yksi vapaa viikonloppu kolmen viikon jaksolla. Suunnitteluohje ei ole sitova, mutta työnantajan tulee olla tasapuolinen työvuoroja suunnitellessa. Tasapuolisuudesta voidaan poiketa vain perustellusta syystä.

oili
Vastattu 7 kuukautta sitten
oili