Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Huoltomies

Hei. 

  • Aluksi oli meillä näin että tuosta vieruspaikkakunnalta  15km päästä jos oli ns. Kollega pois yli 2 viikkoa niin siitä sain tuuratessani korvauksen. Sitten keksivät että kun työ on lähes samaa niin siitä ei korvausta enää saa vaikka työmäärä kasvoikin. Nyt on tilanne se että kaveri laitettiin sieltä pois säästösyistä ja työt sieltä tuli minulle. Aluksi luvattiin  että tietenkin se tulee näkymään palkassa kun työ on jatkuvaa ja joka päivä pitää siellä kahdessa laitoksessa käydä. No sitten kun homma alkasi niin kerrottiin että ei vaikuta palkkaan koska teet samaa työtä ja vaativuus ei muutu. Työmäärä siis ei vaikuttanut mitään. Käytössäni on oma auto. Päivittäinen käynti on matkaltaan 30km edestakaisin, kilometrit kyllä työnantaja sentään maksaa. Ennen oli kaveri kuukausipalkalla siellä töissä ja nyt minä teen siellä kaiken, oman työni lisäksi sen vaikuttamatta pieneen palkkaani mitään. Onko tämä laillista? 
aihealueelle Palkka 6 kuukautta sitten
Huoltomies
Kysytty 6 kuukautta sitten
Huoltomies

Ikävä kyllä, ei taida löytyä laittomuuksia. Tarkista kuitenkin, vastaako työsopimuksesi nykytilannetta.

KVTES:n ja TS:n määräyksen mukaan tehtäväkohtaista palkkaa pitää tarkistaa, jos tehtävien vaativuus muuttuu olennaisesti mm. tehtävien uudelleenjärjestelyn takia.

Sinun kohdalla on kyse vähintäänkin siitä, että tehtävien määrää pitäisi säätää sen takia, että kesken päivän kulkeminen toiseen laitokseen vie työaikaa, koska ajon aikana ei voi tehdä töitä, vaikka se lasketaankin työajaksi. Ota asia puheeksi esimiehen kanssa. Jos olet liittynyt liittoon, puhu luottamusmiehen kanssa.

E
Vastattu 6 kuukautta sitten
E