Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Äitiysloma

Hei! Minulla on tilanne, että äitiysloma alkaa 1.6.2020. Voinko pitää kaikki lomat vasta äitiysvapaan (ja vanhempainvapaan) jälkeen, vai tarvitseeko minun pitää osa lomista jo toukokuussa. Itse siis pitäisin mielummin kaikki vasta vapaiden jälkeen. :)

aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuukautta sitten
Jenna
Kysytty 6 kuukautta sitten
Jenna

Kun työnantaja kysyy keväällä henkilöstön lomatoiveita, kerro viimeistään silloin, että haluaisit vuosiloman vasta äitiysvapaan jälkeen. 

Lainaus : 

Vuosiloman antaminen on työnantajan vastuulla. Vuosiloma on annettava, vaikka viranhaltija/työntekijä olisi pitkällä virka- tai työvapaalla kuten vanhempain-, hoito- tai vuorotteluvapaalla. Tämä tapahtuu keskeyttämällä myönnetty virka- tai työvapaa vuosiloman ajaksi. Vuosilomaa ei saa antaa äitiys- tai isyysvapaan aikana ilman viranhaltijan/työntekijän suostumusta. Jos suostumusta ei anneta, loma saadaan antaa 6 kuukauden kuluessa vapaan päättymisestä.

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

 

 

 

Lisa
Vastattu 6 kuukautta sitten
Lisa