Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

kokemuslisien laskeminen

Hei,

sain laskelman kokemuslisistä, mutta sen laskijalla ei ollut aikaa vastata kysymyksiini.

Eniten minua askarruttaa se, että mitä tarkoittaa käytännössä se, että osa-aikatyö huomioidaan samalla tavoin kuin kokoaikatyö. Onko osa-aikatyötä se, kun esim. 6 kk:n työsopimuksessa on työaika 0-100%, ja työtä on ollut esim. vain 50% kokotyöajasta. Lasketaanko kertymä silloin vain tehtyjen työpäivien mukaan? Entä jos on tehnyt puolikkaita päiviä?

Lisäksi ihmettelin sitä että saamassani laskelmassa täydeksi kuukaudeksi oli laskettu n. 30 työpäivää, vaikka normaalisti työtä tehdään n. 22 päivää kuukaudessa - onko tuo oikein?

Kiitos vastauksista jo etukäteen...

T: Pihla

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Pihla
Kysytty

Työkokemuslisää kertyy jokaisesta työkokemuslisään kelpaavasta työsuhteesta koko ajalta riippumatta siitä, onko työsuhde kokoaikainen vai osa-aikainen ja mikä on osa-aikaprosentti. Aika lasketaan kunkin työsuhteen ensimmäisestä viimeiseen kalenteripäivään, jolloin esim. kuukauden pituisesta työsuhteesta kertyy juuri niin monta päivää kuin ko. kuukaudessa on kalenteripäiviä. Lakossa oloaika ja luvaton poissaoloaika eivät kerrytä työkokemuslisää.

Joissakin tapauksissa työnantaja saattaa arvioida, että hyvin pienituntisesta tai lyhytkestoisesta työsuhteesta ei ole olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä, jolloin se ei kerrytä työkokemuslisäaikaa. 

Jos jokin sinun vanhoista työsuhteista ei kelvannut nykyiselle työnantajalle työkokemuslisään, niin kysy syytä esimieheltäsi.

Vois lukea lisää työkokemuslisästä KVTES:n II luvun 12 §:stä tai lataamalla netistä KVTES-palkkausjärjestelmäoppaan Toimiva palkkaus on kaikkien etu.

 

Kati
Vastattu