Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Outo virkamääräys

Olen määräaikaisessa työsuhteessa kunnalla. Opetustyö on päätoimista, kun luokanopettajalla on 24h/työvko. Todellisuudessa tunteja on lukujärjestyksessä enemmän, mutta eivät suostuneet pyynnöstäni huolimatta vaihtamaan työsopimukseen oikeaa tuntimäärää. Palkkauksen oheen on laitettu "osa-aikaisuusprosentti 100%". Mitä tuo tarkoittaa, sillä teen sijaisuutta päätoimisessa virassa enkä tee mitään osa-aikatyötä. Vaikuttaako tuo jotenkin palkkaani / etuihini? Minulle myös merkitty "eläkelaki" VaEl, vaikka työskentelen siis kunnassa enkä valtiolla. Onko opettajien eläke VaEl:ssa?

aihealueelle Sopimukset 10 kuukautta sitten
Ymmällään
Kysytty 10 kuukautta sitten
Ymmällään

Kun palvelussuhde kestää yli 5 koulun työpäivää, mutta ei kestä koko lukuvuotta, ja opettajalla on tunteja yli opetusvelvollisuuden, niin ylitunnit maksetaan kertatuntipalkkioperusteella kuukausittain jälkikäteen.

Kunnalla taitaa olla virkamääräyksiä varten mallilomake, jonka virkamääräyksen antaja on täyttänyt. Eläkelajin lyhenne lienee nykyisin JuEL. Pääasia kuitenkin, että lomakkeesta huolimatta saat ylituntipalkkiot ja eläkemaksuja on maksettu.

Jos satut olemaan jonkun akavalaisen liiton jäsen, niin opettajien luottamusmieheltä saa neuvoja.

Ju
Vastattu 9 kuukautta sitten
Ju