Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kohtuullinen sijaistaminen

Toimin palveluesimiehenä n. 40 työntekijälle. Esimieheni kanssa on sovittu, että sijaistamme toisiamme toisen palveluesimiehen kanssa omien poissaolojemme aikana. Sijaistuksen aikana työntekijöitä on siis noin 80. Vuosilomat menevät ihan tasa-arvoisesti kun molemmilla on 38 vuosilomapäivää. Nyt on ilmennyt, että kolleegani on joka vuosi sairaslomalla vähintään 6 vkoa, jolloin kuormitus toisen tehtävien hoidosta alkaa olla jo melkoista (esimerkiksi viime kesänä vedin 10 vkoa 80 hengen tiimiä, sillä ensin oli kuuden viikon sairausloma ja perään neljän viikon kesäloma). Kysyisin mikä katsotaan kohtuulliseksi sijaistamisvaatimukseksi tällaisissa tilanteissa? Alan itsekin olla uupumisen partaalla tämän toistuvan ilmiön alla.  

 

 

aihealueelle Sopimukset 5 viikkoa sitten
uupuva palveluesimies
Kysytty 5 viikkoa sitten
uupuva palveluesimies

Ongelmaasi pitää löytyä ratkaisu paikallisesti. Kun työtä on liikaa, niin ongelmaa ei korjaa pelkkä tehtäväkohtaisen palkan korottaminen, vaikka tehtävän vaativuus olisi muuttunut oleellisesti.

Jos keskustelut työnantajan kanssa eivät tuota tulosta, niin luottamusmieheltä tai työsuojeluvaltuutetulta tai työterveydestä voi saada apua. 

https://www.jhl.fi/tyoelama/perustietoa/tyosuojelu-ja-hyvivointi/tyossa-jaksaminen/

 

nn
Vastattu 4 viikkoa sitten
nn