Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Montako vuosilomapäivää kertyy

Olen palkkatuella töissä 13.1.-13.9.2020 (8kk) teen 85% työaikaa, eli 32,94h. paljonko kertyy lomapäiviä, voinko ottaa lomapäivät aina seuraavassa kuussa? mistä palkalaskija saa tiedot kun olen ollut 5v. aikasemmin töissä, vaikuttaako tämä lomapäiviin? 

aihealueelle Lomat ja vapaat 8 kuukautta sitten
titta
Kysytty 8 kuukautta sitten
titta

Tammi-maaliskuussa kertyneet lomapäivät pidetään lomakaudella, joka alkaa 2.5.2020. Työnantaja määrää loman ajankohdan kuultuaan toiveesi siitä. Lomia kertyy KVTES:n mukaan yhteensä 5 työpäivää eli viikko. Jos haluat pitää lomaa ennen vappua, niin siitä pitää sopia työnantajan kanssa.

1.4.-13.9.2020 kertyy lomapäiviä yhteensä 9. Ne lomapäivää maksetaan lomakorvauksena työsuhteen päättyessä. Jos haluat lomakorvauksen sijasta pitää noita lomapäiviä ennen työsuhteen päättymistä, niin siitä pitää sopia työnantajan kanssa. Ota asia puheeksi, kun työnantaja kysyy henkilöstön toiveita vuosiloman ajankohdasta.

Palkanlaskija tietää, onko sinulla 5 v työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa, jos olet esittänyt työnantajalle työtodistukset aikaisemmista palvelussuhteista.

Työkokemuslisä KVTES II luku 12 pykälä

E
Vastattu 8 kuukautta sitten
E