Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Hääpäivä palkallisena vapaana

Tässä on pähkitty miten TES:iä pitäisi tulkita tämän asian suhteen, eikä aikaisemmat kysymykset tänne tai muualle ole selventäneet asiaa mitenkään.. Suomen kieli on siitä omituinen, että tämän voi kyllä käsittää kummalla tavalla tahansa. TES:in mukaan vapaisiin merkkipäiviin luetellaan myös vihkipäivä. En ymmärrä, että tarkoitetaanko tällä sitä spesifiä päivää jona menet naimisiin, vai todella merkkipäivää esim. vuoden, kahden, kolmen, jne... kuluttua?

Esimerkki: hääpari on vihitty lauantaina 25.1.2020. Ensi vuonna eli 25.1.2021. on maanantai, ja se maanantai on siis palkallinen vapaa perustuen siihen päivämäärään? Vai tarkoitetaanko tässä sitä että jos menet naimisiin lauantaina 25.1.2020., ja sille spesifille päivälle jona sinut vihitään osuisi työvuoro, niin se on automaattisesti palkallinen vapaa?

Vai tarkoitetaanko tässä molempia? Eli henkilö jonka työvuorot ovat ainoastaan arkipäivinä, ei voi koskaan tätä päivää saada palkalliseksi vapaaksi ja jää ilman tätä etua?

aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuukautta sitten
Susanna
Kysytty 6 kuukautta sitten
Susanna

KVTES:ssa lukee: Työpäiväksi sattuvat 50- ja 60-vuotispäivät, oma vihkiäispäivä, parisuhteen rekisteröimispäivä, aviopuolison, rekisteröidyn parisuhteen osapuolen, vanhemman, lapsen, veljen ja sisaren hautajaispäivä (siunauspäivä) sekä asevelvollisuuslain mukainen kutsuntapäivä ovat palkallisia vapaapäiviä.

Siis jos sinut vihitään työvuorolistan mukaisena työpäivänäsi, niin saat sen palkalliseksi vapaapäiväksi. Sen jälkeiset hääpäiväsi joudut olemaan töissä, jos ne sattuvat työpäiväksi tai pyytämään palkatonta harkinnanvaraista virka- tai työvapaata.

Anne
Vastattu 6 kuukautta sitten
Anne