Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Puolison mukaan ottaminen neuvolaan

Hei!

Mieheni on ollut mukana jokaisella neuvolakäynnilläni tähän mennessä. Puolisoni työnantaja on kehoittanut varaamaan nauvola-ajat työajan ulkopuolelle, joka ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä mieheni työskentelee virka-aikaan ja neuvola menee kiinni jo klo 16. Nyt työnantaja ilmoitti, että seuraavasta neuvolakäynnistä koko päivä menee palkattomaksi. Neuvolat on aina sovittu mieheni viimeiselle työtunnille ja hän on ehdottanut omasta tahdostaan tekevänsä tarvittaessa lisätyötä korvatakseen puuttuvat työtunnit. Tähän työnantaja ei ole vastannut. Neuvolan ajoista olemme aina ilmoittaneet reilusti ajoissa, joten työnantajalla olisi tilaisuus ehdottaa myöhempää ajankohtaa. Mieheni työskentelee kunnalla, enkä ole löytänyt vastausta tilanteeseen KVTES:stä. Käynnit ovat tärkeitä molemmille osapuolille, kyseessä on kuitenkin mieheni ensimmäinen lapsi.

Onko esimiehellä oikeus viedä neuvolakäynnistä koko päivän palkka?

Kuinka kannattaa tässä tilanteessa menetellä jatkossa?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Emma
Kysytty

Tässäpä KVTES:n määräyksiä, joihin mies voi perehtyä ja sitten keskustella esimiehensä kanssa.

  • Jos työpäivä viranhaltijan/työntekijän pyynnöstä tai muutoin hänestä johtuvasta syystä jää satunnaisesti vajaaksi eikä vajausta ole tehty takaisin muuna aikana, vähennetään kuukausipalkasta tuntipalkka kultakin poissaolotunnilta. Kvtes II luku § 3 mom.
  • Tuntipalkka saadaan, kun varsinainen palkka jaetaan työaikamuodon mukaisella tuntipalkkajakajalla. Katso KVTES III 25 §
  • Miehen poissaolo on harkinnanvarainen virka- tai työvapaa, eli työnantaja harkitsee, myöntääkö vai ei. Siitä lisää KVTES V luku 11 § 3 mom. soveltamisohjeessa.
Q
Vastattu