Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Työsuunnittelijan palkka

Paljonko on työsuunnittelijan vähimmäispalkka ilman kokemuslisiä. Haluaisin tietää vähimmäispalkan, en keskiarvoa tai mediaania

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Linnea
Kysytty

Koska KVTES:n palkkahinnoitteluliitteistä ei löydy nimikettä työsuunnittelija, joudut etsimään KVTES:n liitteistä tai teknisten sopimuksesta sopivan palkkahinnoittelukohdan löytääksesi oikean vähimmäispalkan.

Tehtävien vähimmäispalkat eli peruspalkat löytyvät KVTES:n alakohtaisista liitteistä 1-8. Tehtävän peruspalkan määrittämiseksi tehtävälle haetaan sopivasta liitteestä sopiva palkkahinnoittelukohta, jolla on 8-merkkinen koodi (KVTES II luku 7 §). Palkkahinnoittelukohdissa on esimerkkejä nimikkeistä, joiden mukaiset tehtävät yleensä sijoittuvat ko. kohtaan. Tehtävälle ei kuitenkaan haeta hinnoittelukohtaa pelkän nimikkeen mukaan, vaan ensisijaisesti tehtävän sisällön ja määrättyjen muiden edellytysten mukaan. 

Esim. Liitteestä 1 (Hallintotehtävien ja sisäisen palvelutoiminnan henkilöstö) löytyy Toimistoalan vaativat ammattitehtävät ja ammattitehtävät (hitu 01TOI060) ja peruspalkka on 2 143,42 €.

Sosiaalihuollon peruspalkat ovat liitteessä 4.

Jos työnsuunnittelija on teknisen puolen ammattinimike, niin peruspalkka löytyy teknisten sopimuksen TS:n palkkausluvusta https://www.kt.fi/sopimukset/tekniset/2018/luku-2-palkkaus

Raija
Vastattu