Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomaraha ja osapalkkasairausloma

Olin sairauslomalla työtapaturman takia 120 päivää, sen jälkeen 21 pävää osapalkkasairauslomalla kesä-heinäkuussa. Heinäkuussa olin osapalkkasairauslomalla 7 päivää ja 24 päivää  50% osapalkkaisella ja 50% osasairauspäivärahalla. Lomarahani oli maksettu kesäkuussa ,mutta laskettu heinäkuun keskimääräprosenttipalkalla ja osa lomarahasta otettu pois. Onko tämä oikein KVTES mom.2 mukaan?   

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Sini
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Sairauslomaa koskevan V luvun 1 §:n 1 mom. Soveltamisohjeessa lukee: "Osasairauspäivärahan perusteena olevasta osa-aika­työtä koskevasta sopimuksesta säädetään työsopimuslaissa (TSL 2 luku 11 a §) ja laissa kunnallisesta viranhaltijasta (KVhL 26 § 2 mom.) sekä sairausvakuutuslain 8 luvun 11 §:ssä (viittausmääräys; ks. myös Kunnallisen työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet 22/2006 ja 16/2009). Em. sopimuksen perusteella osa-aikatyötä tekevään viranhaltijaan ja työntekijään sovelletaan KVTES:n osa-aikatyötä koskevia määräyksiä."

Minun mielestä siitä seuraa, että lomaraha määräytyy IV luvun 18 § 1 mom. perusteella. Mutta älä usko tuntemattomia nimimerkkejä, vaan kysy paikallisilta tietäjiltä. Pyydä palkanlaskijaa perustelemaan ja selittämään lomarahasi laskeminen tai ohjaamaan sinut sellaisen puheille, johon voit uskoa tai kysy liitosta.

Raija
Vastattu