Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkan takaisinmaksuvelvollisuus mikäli irtisanoutuu sairasloman aikana?

Hei. 

Olen ollut sairaslomalla työuupumuksen ja masennuksen vuoksi syyskuun 2019 puolesta välistä lähtien. Sairasloma jatkuu näillä näkymin helmikuun 2020 loppuun saakka mutta saattaa siitä vielä pitkittyä muutamalla kuukaudella. Syksyllä 2019 sain 2 ensimmäistä kuukautta täyttä palkkaa sairausloman ajalta jonka jälkeen työnantaja maksoi loppuvuoden 2/3 palkasta. Vuodenvaihteessa sairasloman palkka ”nollaantui” niin että olen taas saanut tammi-helmikuulta täyttä palkkaa ja mikäli sairasloma jatkuu niin sitten se on jälleen tuo 2/3 palkasta.

Kysymykseni kuuluu: Jos en vointini/työuupumuksen vuoksi kykene palaamaan samaan työpaikkaan vaan joudun irtisanoutumaan sairasloman aikana, olenko velvollinen maksamaan työnantajalle saatuja palkkaetuuksia takaisin?

aihealueelle Palkka 8 kuukautta sitten
Hämmentynyt
Kysytty 8 kuukautta sitten
Hämmentynyt
kati
Vastattu 8 kuukautta sitten
kati