Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairauslomalisä ja lomakorvaus

Minut siirrettiin jaksotyöstä toimistotyöaikaan ja samalla hekilöstöresurssitoimisto linjasi ettei minulle makseta enää sairauslomalisää tai lomakorvausta. Käsittääkseni missään KVTES:ssa ei lue että nämä maksetaan vain jaksotyöläisille. Työni on vuorotyötä (aamut ja illat) ja sisältää myös viikonloppu- ja pyhätyötä.

aihealueelle Palkka 8 kuukautta sitten
HAP
Kysytty 8 kuukautta sitten
HAP

HR-henkilöt eivät ehkä ole niitä, jotka antavat päteviä tulkintoja KVTES:n pykälistä. Osaaminen löytyy palkkahallinnosta.

Jos olet ammattiliiton jäsen, siirrä ongelma luottamusmiehen hoidettavaksi.

Vuosilomapalkan IV luvun 13 § 3 momentin mukaiseen lomalisään vaikuttavat vain säännöllisenä työaikana tehdyistä sunnuntai-, ilta,- ja yötyöstä maksetut rahakorvaukset.  Sairausajan palkan sunnuntaityölisässä otetaan huomioon vain säännöllisenä työaikana tehdyn sunnuntaityön osuus (V luku 2 § 5 mom.). Kumpaakaan lisää koskevissa määräyksissä ei ole rajattu pois mitään työaikamuotoa. 

Mun mielipide
Vastattu 8 kuukautta sitten
Mun mielipide