Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Päivittäisen ylityön pitäminen vapana

Minulle kertyy jatkuvasti ns. ylityötunteja, joita olen pitänyt ns. säästövapaina, koska työsuhteeni ei ole vielä kestänyt vuotta - 1 vuosi tulee täyteen maaliskuussa 2020. Säästövapaina pidetyistä päivistä minulle ei siis ole maksettu palkkaa, mutta kerrytetyt ja viikottaisen työajan ylittävät tunnit kyllä on vähennetty  saldosta. Onko tämä mennyt nyt ihan oikein?

aihealueelle Lomat ja vapaat 9 kuukautta sitten
M
Kysytty 9 kuukautta sitten
M

Ylityötunnit ja säästövapaa ei voi olla niin sanottuja. Niitä joko on tai ei ole.

Lisä- tai ylityönä korvataan työ, jota teet työnantajan nimenomaisen aloitteen perusteella säännöllisen työajan lisäksi. Katso kvtes III luku 13 § ja 14 § ja liukuvassa työajassa 34 §.

Työaikapankki on se, mihin voi kerätä säästöön vapaa-ajaksi muutettuja rahamääräisiä etuuksia esim. ylityökorvauksia ja vuosilomapäivistä säästettyjä säästövapaita pidettäväksi vapaana myöhemmin. Työaikapankit on paikallisia.

Esim. Jos olet tehnyt 2 tuntia 50% ylityötä ja pankkiin on siirretty 3 tuntia, niin ei ne 2 h silloin enää ole saldossa mun mielestä, kun ne on siellä pankissa.

Soita luottamusmiehelle. Jos et liittynyt liittoon, kysy neuvoa työsuojeluvaltuutetulta.

nimimerkki
Vastattu 9 kuukautta sitten
nimimerkki