Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vapaapäivän siirtyminen sairastapauksessa?

Hei! Mikäli työntekijä sairastuu viikonlopusta tulleen vapaapäivän aikana tai sitä ennen, voiko tämän vapaapäivän pitää sairauslomana, jolloin vapaapäivä siirtyisi myöhemmäksi? Esimerkkinä tilanne, jossa työntekijä tekee lauantaivuoron, ja hänelle olisi tästä merkitty työvuorolistaan seuraava perjantai vapaapäiväksi. Työntekijä kuitenkin ilmoittaa perjantaiaamuna olevansa sairas. Siirtyykö vapaapäivä tällöin myöhemmin pidettäväksi vai päteekö vuorolistaan merkitty vapaapäivä?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Maija
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Ylityövapaat siirtyvät jäädessään sairausloman alle, mutta viikkolepopäivät eivät pääsääntöisesti siirry.

Ylityövapaiden siirtymisestä KVTES III luku 14 § 6 mom. ja viikkoittaisesta vapaa-ajasta 24 §.

Ota selvää, mitä kunnan/kaupungin/kuntayhtymän paikallisissa sairauslomaa koskevissa ohjeissa on sovittu sairausloman alkuun, loppuun ja keskelle sattuvista vapaapäivistä, kun henkilö on poissa omalla ilmoituksessa tai lääkärintodistuksella.

AA
Vastattu