Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Tilapäinen hoitovapaa kun toinen opiskelee

Hei! Onko toinen vanhempi oikeutettu tilapäiseen hoitovapaaseen lapsen sairastaessa, kun toinen vanhempi opiskelee täysipäiväisesti?

Opiskellessa on läsnäolopakollisia ja käytännön oppitunteja, joita ei muualla voi opiskella kuin oppitunneilla -> opinnot pitäisi korvata seuraavan ryhmän mukana ja venyvät. Ja jos opintopisteitä ei kerry, ei ole oikeutettu myöskään opintotukeen. 

Nimim. Flunssa-aika ja lapset jatkuvasti sairaana

aihealueelle Lomat ja vapaat 8 kuukautta sitten
Opiskelija
Kysytty 8 kuukautta sitten
Opiskelija

Tulkintani on, että jos työssä käyvä vanhempi jää kotiin hoitamaan lasta, niin palkka jää saamatta, koska opiskeleva vanhempi ei opiskele toisella paikkakunnalla. Pykälä KVTES V luku 9 § 2 mom. ja sen soveltamisohje.

Jos palkka jää saamatta, kannattaa kysyä liiton kantaa. Sen saa selville luottamusmieheltä. 

Lukija
Vastattu 8 kuukautta sitten
Lukija