Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvuorojen määrä

Hei, kuinka monta päivää putkeen työnantaja voi listaan suunnitella?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika vuosi sitten
Sanna Aarresuo
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

KVTES:n III luvun jaksotyöaikaa koskevan 9 §:n mukaan työvuoroja saa työvuoroluettelon mukaan teettää peräkkäin enintään seitsemän.

 1.1.2020 lukien jaksotyössä työntekijällä saa työvuoroluettelon mukaisesti teettää peräkkäisiä yövuoroja vain viisi aikaisemman seitsemän sijasta. Sen jälkeen työntekijälle on annettava vähintään 24 tunnin yhtenäinen vapaa.

 https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/vuorokausilepo-tyovuorosuunnittelu-jaksotyo

 Viikkolepoa koskevan 24 §:n mukaan työaika on järjestettävä niin, että kerran viikossa on vähintään 35 tuntia kestävä keskeytymättömän vapaa-aika, joka on mikäli mahdollista sijoitettava sunnuntain yhteyteen. Viikoittainen vapaa-aika voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Vapaa-ajan tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia viikossa.

Em. Pykälän 5 momentin mukaan työvuorot suunnitellaan siten, että viranhaltijalle/työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikon aikana.

Aija
Vastattu