Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloman pitäminen ennen äitiysvapaata määräaikaisessa työsuhteessa

Olen määräaikaisessa työsuhteessa ja työsopimukseni on päättymässä 31.12.2021. Olen näillä näkymin jäämässä äitiysvapaalle 2.9.2020. Tuleeko minun käyttää vuosilomapäiväni ennen äitiysvapaalle jäämistä vai voiko jäljelle jääneet vuoden 2020 lomapäivät siirtää käytettäväksi myöhemmin?

Entä jos jään hoitovapaalle äitiysvapaan jälkeen, enkä enää palaisi työhön ja työsopimus menisi umpeen? Miten lomapäiville tuolloin käy. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Anna Mäkinen
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työnantaja määrää vuosiloman ajankohdan ja koska lomakausi on 2.5.-30.9., niin voi käydä niin, että joudut pitämään 31.3. mennessä ansaitut vuosilomapäivät ennen äitiysvapaan alkua, ellet saa sovittua osan säästämisestä tai siirtämisestä äitiysvapaan jälkeiseen aikaan. Kannattaa ottaa asia puheeksi viimeistään silloin, kun henkilöstöltä kysellään toiveita loman ajankohdasta.

Jos olet hoitovapaalla lomakaudella 2021, niin työnantaja katkaisee palkattoman hoitovapaan, määrää loman ja maksaa vuosilomapalkkaa sen ajan. Tässäkin voi sopia ajankohdasta.

Lue https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Jos työsuhteesi päättyy 31.12.2021, niin saat lomakorvauksen pitämättömistä lomapäivistä olit sitten hoitovapaalla silloin tai et.

K
Vastattu