Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Irtisanoutumisaika

Vaikuttaako ennen vakituista työsopimusta tehdyt määräaikaisuudet ja sijaisuudet saman työnantajan palveluksessa irtisanomisaikaan? Eli vakituinen työsopimus tehty 3 vuotta sitten ja sitä ennen määräaikaisia sopimuksia ja jatkuvaa työssäoloa kestänyt 2 vuotta. Mikä on siis irtisanomisaika kun työntekijä irtisanoo itsensä?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
K
Kysytty

 

Lasku alkaa siitä, kun yhtenäisen työsuhde alkoi, vaikka se olisi ollut pätkissä. Välejä ei saa olla. Jo pituus on enintään 5 v, niin irtisanomisaika on 14 päivää.

VIII luku 5 § Irtisanomisajat, Soveltamisohje

Laskettaessa palvelussuhteen kestoaikaa, jonka perusteella irtisanomisaika määräytyy, otetaan huomioon vain se aika, minkä viranhaltija/työntekijä on ollut keskeytyksittä työnantajan palveluksessa työ- tai virkasuhteessa. Työsuhteessa palveltu aika otetaan viranhaltijalla huo­mioon vain, jos henkilö on välittömästi siirtynyt työsuhteesta virkasuhteeseen. Virkasuhteessa palveltu aika otetaan työntekijällä vastaavasti huomioon vain, jos henkilö on välittömästi siirtynyt virkasuhteesta työsuhteeseen. Esimerkiksi äitiysvapaa, asevelvollisuus tai opintovapaa ei katkaise palvelussuhdetta. Asevelvollisena palveltua aikaa ei kuitenkaan lueta palvelussuhteen kesto­aikaan.

Opettajien irtisanomisajoista on määräykset opetusalan virka- ja työehtosopimuksessa.

pykälä
Vastattu