Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ruokatauon pituus?

Onko KVTES:ssä määritelty ruokatauon pituutta vai meneekö se kunkin kunnan käytäntöjen mukaan? Olen aikaisemmin työskennellyt kunnissa (toimistotyöaika), joissa toisissa ruokatauko on puoli tuntia ja toisissa 45 minuuttia. Entä voiko ruokatauon pituutta vaihtaa (tai pyytää vaihtamaan)?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Jarppa
Kysytty 6 vuotta sitten
Jarppa
ruokailutauko määräys on työaikaluvun 27 §:ssä. Luulen, että joudut tyytymään saman pituiseen taukoon kuin muutkin. Mikään ei tietystikään estä kysymästä esimieheltä, voisitko pitää pitemmän tauon. Jos koko henkilöstön ruokailutauon pituutta ruvetaan muuttamaan, niin luulen, että siitä pitää silloin neuvotella luottamusmiesten kanssa.
Erkki
Vastattu 6 vuotta sitten
Erkki

Saako osakuntoutustuella oleva, Jaksotyöaikaa tekevä, 20h viikossa/5hpäivässä/4pv viikossa. Pitää taukoa jo terveydellisistä syistä?
Jaana
Vastattu 6 vuotta sitten
Jaana