Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Irtisanoutuminen ja takaisin paluu

Minut on valittu toiseen toimeen kaupungin sisällä. Yksikössäni on ollut suurta vaihtuvuutta pääosin esimiestaitojen puutteen takia. Tiedän jo etukäteen, että nykyinen esimieheni aikoo vastustaa sisäistä siirtoa viimeiseen asti.

Uusi työ on mieluisaa ja tunnen jo etukäteen tulevat työkaverit ja lähiesimiehet. Koen että siirto on mahtava tilaisuus. Olen muutenkin stressaantunut ja väsynyt monista muistakin asioista tällä hetkellä (kuten suurin osa väestöstä) enkä haluaisi tähän päälle mitään ylimääräistä taakkaa.

Olen ollut nykyisessä työssäni alle viisi vuotta. Mietin jo epätoivoissani niinkin radikaalia ratkaisua, että irtisanoutuisin nykyisestä työstäni 2 viikon irtisanomisajalla ja aloittaisin n.s. uutena työntekijänä siitä 2 viikon tauon jälkeen? Uusi työsopimus olisi tietenkin allekirjoitettu ennen irtisanoutumista.

Sen ymmärrän, että kertyneet lomani maksettaisiin rahana enkä saisi teoriassa pitää lomaa ennen ensi vuotta. Saan kuitenkin täydet lomat ja kokemuslisät.

Mitä muuta haittaa tästä voisi olla? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
Katkeamispisteessä
Kysytty

Kun työnantaja ei vaihdu, ja uusi työsuhde alkaa välittömästi edellisen jälkeen, niin loman ansainta ei keskeydy vaan vuosiloman kannalta katsotaan työsuhteen jatkuneen keskeytymättömänä eli saat kesä- ja talviloman niin kuin et olisi lainkaan siirtynyt toiseen toimeen. (KVTES IV luku 1 § 5 mom.). Jos väliin jää vähintään yksi päivä, niin silloin voit sopia työnantajan kanssa , että ennen palvelussuhteen päättymistä kertyneet vuosilomaetuudet lomarahaa lukuun ottamatta siirretään annettavaksi seuraavan palvelussuhteen aikana. 

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Ei kannata ruveta irtisanoutumaan. Voisit kuitenkin kysellä uuden työsopimuksen allekirjoittamisesta pikimmiten. Sen jälkeen nykyisellä esimiehelläsi ei ole mitään valtaa vastustaa siirtoa ja tuskin on nytkään. 

Ute
Vastattu