Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosilomien käyttäminen ennen töihin paluuta vanhempainvapailta ja hoitovapaalta

Hei,

 

Jäin äitiyslomalle maaliskuun puolessa välissä. Äitiysloman jälkeen olisi tarkoitus palata töihin seuraavan vuoden alkusyksystä. 

 

Viime lomanmääräytymiskaudelta minulle kertyi 28 lomapäivää, joista kaikki siis käyttämättä.

Kuluvan lomanmääräytymiskauden aikana minulle kertyy siis äitiyslomalta, vanhempainvapaalta ja hoitovapaalta myös 28 lomapäivää ensi vuoden maaliskuun loppuun jos ymmärrän oikein?

 

Jos esim. olisin palaamassa ensi vuoden elokuun puolivälistä töihin, niin onko tapana yleensä ollut pitää rästissä olevat lomat pois ennenkuin tulee fyysisesti töihin? Onko mahdollista pitää samaan putkeen myös kuluvalta lomanmääräytymiskaudelta kertyneitä lomia pois? Miten lomarahat yleensä näissä tapauksissa maksetaan?  

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
SR
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Koska olet pitkällä perhevapaalla ja koska työnantaja ei voi jättää lomia antamatta, niin asia hoidetaan siten, että työnantaja keskeyttää perhevapaasi loman ajaksi ja maksaa vuosilomapalkkaa vuosiloman ajan. 

Tarkempia tietoja mm. lomasta äitiysrahakauden jälkeen ja loman säästämisestä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdista Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla ja Vuosiloman säästämisestä sopiminen sekä ko. kohdissa mainituista KVTES:n pykälistä. Samat tiedot saat kyselemällä luottamusmieheltä

Kannattanee olla yhteydessä työnantajaan pikapuoliin ennen lomakauden alkua, ja esittää toiveita lomien ajankohdasta sekä sopia mahdollisesta loman säästämisestä. 

Etta
Vastattu