Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvapaan ja äitiysvapaan väliin jäävä aika?

Hei, 

olen vakituisessa toimessa kunnalla, josta olen nyt ollut lähes vuoden työvapaalla. Työvapaani päättyy kaksi arkipäivää ennen äitiysvapaan alkua.

Haluaisin tietää, voiko tämä "katkos" vaikuttaa kunnan velvollisuuteen maksaa palkkaa äitiysvapaan alussa? Ja mitä vaihtoehtoja tässä tilanteessa on - palkaton vapaa tai muutama päivä töitä?

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Sara
Kysytty 7 kuukautta sitten
Sara

Saat palkallista äitiysvapaata, jos noudatat sen hakemista koskevia määräyksiä (KVTES V LUKU 7 §) ja kunnan ohjeita riippumatta siitä, oletko ko. 2 päivää töissä, vuosilomalla vai työvapaalla.

Jos et halua palata töihin ko. 2 päiväksi ennen äitiysvapaan alkua, niin käytä hyväksi varhennusmahdollisuutta. ttps://kysykelasta.kela.fi/viewtopic.php?t=55

Muita vaihtoehtoja

  1. Pidä 2 päivää vuosilomaa, jos sinulla on pitämättömiä vuosilomapäivää
  2. Ota riski. Voihan käydä niin, että saat sairauslomaa ennen äitiysvapaan alkua, eikä sinun tarvitse mennä töihin 2 päiväksi.
  3. Hae 2 päivää palkatonta työvapaata.
PP
Vastattu 7 kuukautta sitten
PP