Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osasairauspäivärahan keskeytys

Hei!

Olen tehnyt työnantajani kanssa sopimuksen 2 kk:n työajan puolittamisesta osasairauspäivärahan vuoksi. Jos haluan päättää osasairauspäivärahan ja alkaa tekemään taas kokoaikaista työtä, onko työnantajani suostuttava vai voiko hän vedota tekemäämme sopimukseen?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika vuosi sitten
Lahja
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työnantajan ei tarvitse suostua muuttamaan sinun kanssa tehtyä määräaikaista sopimusta osa-aikatyöstä sen takia, että haluat takaisin kokoaikaiseen työhön. Muuttamisesta pitää siis saada sovittua sinun ja työnantajan kanssa. 

https://www.ebm-guidelines.com/dtk/shk/avaa?p_artikkeli=ttl00393

Osa-aikaisen sairauspoissaolon perusteena olevaa osa-aikatyösopimusta arvioidaan työsopimuslain ja muun työoikeudellisen lainsäädännön mukaisesti. Sopimus sitoo osapuolia sopimuskauden, ellei sopimusta muuteta uudella sopimuksella. Osa-aikatyösopimusta voidaan muuttaa esimerkiksi sopimuksella siirtymisestä kokoaikatyöhön tai kokoaikaiselle sairauslomalle. Myös muutokset irtisanomisperusteella ovat mahdollisia osittaisen sairausloman aikana.

 

Jos työntekijä ei sairaudesta johtuvan työkyvyttömyyden vuoksi kykene enää suoriutumaan osa-aikaisesta työstään, määräaikainen sopimus päättyy kesken sopimuskauden. Tällöin työntekijä siirtyy takaisin kokoaikaiselle sairauslomalle, jos työnantaja ei päätä työsopimusta. Määräaikaisen sopimuksen jatkumisen edellytyksiä arvioidaan työntekijän jäljellä olevaa työkykyä koskevan arvion perusteella. 

kuukkeli
Vastattu