Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vakituinen virka, vaihto toiseen yksikköön samassa kunnassa

Hei! Minulla on vakituinen (toistaiseksi voimassa oleva työsuhde) päiväkodissa ja lomaoikeus tällä hetkellä 30  päivää. Olen hakenut toista vastaavaa  vakituista työpaikkaa toisesta päiväkodista. Saman kunnan sisällä kuitenkin. Kyseisessä paikassa on koeaika 6 kk. Jos minut valittaisiin, voisinko siirtää työsuhteeni toiseen yksikköön ja säilyttää nykyiset edut, vai joutuisinko irtisanomaan nykyisen ja nollautuisiko lomat? Vai joutuisinko hakemaan virkavapautta nykyisestä paikasta?

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Paikanvaihtaja
Kysytty

Kaikki oman työnantajan palveluksessa kertyneet vuodet säilyvät työkokemuslisään oikeuttavina ja loman pituuteen vaikuttavina, vaikka vaihdat työpaikkaa kunnan sisällä. Jos sinulla on aikaisempia muun työnantajan palveluksessa kertyneitä työkokemuslisävuosia, niin ne säilyvät, jos uusi tehtävä on samalla ammattialalla kuin vanha tai nykyisistä tehtävistä on olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. 

Henkilökohtaisesta lisästä KVTES:n II luvun 11 § 5 momentissa:

Henkilökohtaista lisää voidaan alentaa vain silloin, kun kysymyksessä on tehtävien olennaisesta muuttumisesta aiheutuva palkkausperusteiden uudelleen arviointi tai viranhaltijasta/työntekijästä itsestään johtuva työsuorituksen huomattava huonontuminen.

Koeajasta kirjoitetaan Kuntatyönantajien ohjeessa kunnille:

Viranhaltijalle tai työntekijälle voidaan asettaa uusi koeaika, jos hän siirtyy saman työnantajan palveluksessa toiseen virkasuhteeseen tai toiseen työtehtävään, jos henkilön tehtävissä tai hänen asemassaan tapahtuu huomattava muutos. 

Työntekijällä on kuitenkin oikeus palata aikaisempiin tehtäviinsä, jos koepurkua tällaisessa tilanteessa halutaan käyttää tilanteessa, jossa työntekijä on työsuhteen kestäessä siirtynyt toisiin tehtäviin.

https://www.kt.fi/palvelussuhde/alkaminen/koeaika

 

Jos tulet valituksi, niin varmista ennen kuin otat viran vastaan tai allekirjoitat työsopimuksen, että sinulla ja työnantajalla on sama tulkinta yllä olevasta ohjeesta.

 

Jos olet ammattiliiton jäsen, niin kysy sieltä koeajasta.

 

Lisa
Vastattu