Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

Lähihoitaja

 Onko tosiaan mahdollista pelata sijaisen tekemiä vuoroja siten, ettei sijainen voi saada täyttä palkkaa, vaikka sopimuksessa lukee vain kohta palkanmaksu määrä/kk eikä sitä lisäkohtaa, mikä lukee lyhyemmissä sijaisuuksissa "maksetaan tehtyjen tuntien perusteella" 

 

Eli siis voiko työntekijälle tehdä työsopimuksen jossa mainitaan kuukausi palkka, ei mitään muuta, mutta ei kuitenkaan makseta edes koko täyttä kuukautta vaan hädin tuskin puolet kuukaudesta. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 8 kuukautta sitten
Ihmettelen
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos sinulla on epäselvyyttä palkassa, niin kysy esimieheltä tai palkanlaskennasta, miksi sinulle on maksettu sellaista palkkaa ja kysy minkä pykälän perusteella. Sitten puhu tarvittaessa luottamusmiehen kanssa tai soita liittoon.

Kun sijaisuus ei kestä täyttä kuukautta, niin siitä maksetaan joko päivä- tai tuntipalkkaa KVTES:n 2. luvun 19 §:n määräysten mukaan. Työsopimukseen voidaan silti kirjoittaa ko. tehtävän tehtäväkohtainen kuukausipalkka. Kuntien käyttämässä mallisopimuksessa ei ole edes tilaa muulle.

Tuntipalkkaa tehdyiltä tunneilta maksetaan silloin, jos sijaisuus kestää enintään 12 kalenteripäivää. Yleis- ja jaksotyöajassa tuntipalkka lasketaan jakamalla kk-palkka luvulla 163.

Päiväpalkka maksetaan kaikilta työsuhteen kalenteripäiviltä (myös vapailta), kun sijaisuus kestää vajaan kuukauden, mutta on kuitenkin pitempi kuin 12 kalenteripävää. Päiväpalkka lasketaan jakamalla kk-palkka kyseisen kuukauden kalenteripäivien määrällä. Jaksotyössä ja yleistyöajassa töitä joutuu tekemään keskimäärin 7 h 45 min päivässä, mutta enintään 38 h 45 min viikossa. Osa-aikatyössä palkka on yhtä monta prosenttia säännöllisen työajan palkasta kuin työaika on täydestä työajasta.

Jos sijaisuus sijoittuu kahdelle vajaalle kuukaudelle esim. huhti- ja toukokuulle, niin kummaltakin maksetaan päiväpalkkaa, esim. huhtikuun päiviltä jakaja on 30 ja toukokuussa 31.

Jos olet hoitovapaalla omasta työstäsi ja menen tekemään parin päivän keikan omalle työnantajalle, niin sinulle maksetaan siitä päiväpalkkaa, koska sinulla on olemassa oleva työsuhde, joka kestää yli 12 päivää.

Alli
Vastattu