Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

koulutus

Työnantaja järjestää kaksipäiväisen koulutuksen, joka on velvoittava ja on siis työaikaa. Päivät on merkitty työvuoroluetteloon 8-16.Työnantaja ilmoitti, että koulutus kestää 7,5 tuntia ja puolessa välissä on puolen tunnin ruokatauko, joka on omaa aikaa. Työnantaja tarjoaa sen ruuan, joka siis syödään omalla ajalla. Mutta kahvitaukoja ei ole. Koska meidän päivittäinen työaika on 7.45 niin se 15 min päivässä otetaan työaikapankista tai ylityökorvauksista. Ne, joilla ei ole mistä ottaa tekevät yhtenä päivänä puolituntia pidemmän päivän, joka on myös kirjattu työvuoroluetteloon.

Meneekö näin ja perusteet asialle?

 

Nimimerkillä epätietoinen

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Sinikka Kuittinen
Kysytty

Kahvitauolla käydään työaikana. Jos teillä on ruokailutauon lisäksi 10 min taukoa koulutustuokioiden välissä, niin sen voi tulkita kahvitauoksi (KVTES III luku 26 §).

Koska koulutuspäivien pituus on 7 h 30 min, niin ko. viikon/työaikajakson muiden työpäivien pituus pitää työvuoroluetteloa koskevien määräysten mukaan vahvistaa sen pituisiksi, että viikon/työaikajakson säännöllinen työaika tulee täyteen esim. yleistyöajassa 38,75 h/viikko. Jos vahvistettuun työvuoroluetteloon on lipsahtanut inhimillinen virhe, työnantaja saa korjata sen lisäämällä puuttuvat 30 min joihinkin muihin päiviin.

Jos työvuoroluetteloon on tahallaan vahvistettu vajaa tuntimäärä, sitä ei saa muuttaa, ja noihin 30 min korvaamisiin on syytä saada luottamusmiehet ottamaan kantaa. Ota yhteyttä luottamusmieheen (tai työsuojeluvaltuutettuun, jos et ole jäsen).

Työvuoroluettelon muuttamisesta https://www.superliitto.fi/tyoelamassa/tyoajat/tyovuoroluettelo/

Alli
Vastattu