Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kaksi työpaikkaa ja äitiysloma-ajan palkka

Hei, 

minulla on kaksi työpaikkaa. Ensimmäinen on vakituinen julkisen sektorin suuren toimijan paikka, josta olen osittaisella työlomalla niin, että teen paikassa töitä 1 pvä viikossa. Esimies antaa minulle työlomaa n. 2 kk pätkissä, koska toivoo minun palaavan toimeen kokoaikaisesti. Tällä hetkellä työlomaa on kesäkuun loppuun asti, sen jälkeen ilmeisesti elokuun puolivälistä (lomien jälkeen) taas 2 kk. Toinen on vakituinen yksityisen sektorin hyvin pienen toimijan paikka, johon minulla on vakituinen sopimus 60 % työajalla. Julkisen sektorin työpaikassani on ollut tapana maksaa palkkaa äitiysloman alussa. Tästä yksityisen sektorin paikasta en tiedä, mutta arvelen, että palkkaa ei makseta äitiyslomalaiselle.

Olen nyt raskaana, mutta vasta alkuvaiheessa. Jos ja toivottavasti kun alkio/sikiö/lapsi pysyy kyydissä, ja jään äitiyslomalle, miten mahtaa mahdollinen raskausajan palkka määräytyä? Maksaako julkisen sektorin työpaikkani tällöin täyden palkan, mikäli työloma sovitaan päättyväksi äitiysloman alkuun, vai saanko palkan sen mukaan, miten suurella prosentilla olen ollut työssä? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 9 kuukautta sitten
Pikkuäiti
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet osa-aikatyössä äitiysvapaan alkaessa, niin äitiysvapaan 72 arkipäivän ajan maksettava palkka on sama osa-aikapalkka (ei koske, jos siirtyy osittaiselta hoitovapaalta äitiysvapaalle).

Kela maksaa palkallisen ajan äitiysrahan työnantajalle. Jos äitiysraha on suurempi kuin palkka, saat erotuksen itsellesi.

Maya
Vastattu