Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osa-aika työ ja lomapäivien kuluminen

Jos teen 60% työaikaa (Säännöllinen jaksotyö, vkl vapaat)  ja sovitut työpäivät ovat viikossa ma-ke. Voinko hakea lomaa ma-ke jolloin lomapäivä kuluu 3 (to-su vapaat) vai pitääkö lomaa hakea täysi viikkoa ma-su jolloin lomapäivä kuluu 5?

ymmärrän toki, että jos haen lomaa vaikka 4 viikkoa, loma haetaan koko ajaksi ja lomapäiviä kuluu 20, Vaikka todellisuudessa työpäiviä 4 vkon jaksolle osuisi 12, mutta voiko viikon loman ollessa kyseessä hakea lomaa vian nuo todelliset työpäivät?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuukautta sitten
Sini Piika
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Voit tietenkin hakea, mutta älä hämmästy, jos hakemus ei mene läpi.

Kun on koko viikon poissa, niin kuluu 5 lomapäivää paitsi juhannusviikolla.

KVTES vuosilomaluku 6 § 

Tavanomaisesta poikkeavat työaikajärjestelyt
3 mom.

Mikäli säännölliseen työaikaan kuuluvia työpäiviä on keskimäärin vähemmän tai enemmän kuin 5 kalenteriviikossa, vuosiloma-aikaan sisällytetään työ- ja vapaapäiviä samassa suhteessa kuin niitä muutoinkin on ja vuosilomapäivät kuluvat vuosiloma-aikana seuraavasti:

  1. Täydellä kalenteriviikolla on 5 vuosilomapäivää.
     
  2. Vajaalla kalenteriviikolla vuosilomapäiviä ovat vuosiloma-aikaan sisältyvät arkipäivät paitsi lauantai. Mikäli vuosiloma-aikaan sisältyvä lauantai tai sunnuntai tai molemmat olisivat olleet työpäiviä, ovat nekin vuosilomapäiviä. Vuosilomapäiviä voi kuitenkin vajaalla kalenteriviikolla olla enintään 4.

Työaikaa lyhentävä arkipyhä

Vuosiloma-aikaan sisältyvät työaikaluvun 7 §:n 2 momentissa tarkoitetut työaikaa lyhentävät arkipyhät eivät kuluta vuosilomapäiviä.

Siri
Vastattu