Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kysymys palkattomasta vapaasta

Hei,

Kuinka pystyn laskemaan sen määrän, mitä minulle maksetaan, kun olen pyytänyt 5 päivää palkatonta vapaata?. Pidän palkattomat heinäkuussa, eli mistä palkasta ne silloin otetaan heinä- vai  elokuun? Palkanmaksupäivä on 15. päivä

Ja onko viikonlopulla vaikutusta asiaan, kun pidän ensin 20.-22.7 palkallista vapaata ja ne viisi palkatonta siihen päälle eli päivät 23.-29.7. Väliin jää siis viikonloppu, eli onko sekin palkaton?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 9 kuukautta sitten
Tiitu Pesonen-Vilkman
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos sinulle myönnetään harkinnanvaraista palkatonta työvapaata ajalle 23.-29.7., niin siinä on viikonloppu mukana ja 7 palkatonta päivää.

Yhden päivän palkka lasketaan jakamalla varsinainen kk-palkka ao. kalenterikuukauden kalenteripäivien määrällä. Jakaja on siis heinäkuussa 31. Vähennys 7 päivältä on 7 x kk-palkka/31. Palkkalaskelmassa se taitaa näkyä niin, että heinäkuulta maksetaan 31-7=24 kalenteripäivän palkka kaavalla
24 x kk-palkka/31.

Lasku
Vastattu