Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvuotoluettelon julkistaminen

"Työvuoroluettelo on annettava tiedoksi viikkoa ennen ajanjakson alkamista." Kuinka tarkasti tätä voidaan tulkita? 

Esimiehemme mielestä riittää, että työvuoroluettelo on hyväksytty ja allekirjoitettu edellisen viikon maanantain aikana esimerkiksi viimeistään klo 23.59. Työntekijöillä loppuu työaika porrastetusti klo 12-17 välillä. Listat tulostetaan nähtäviksi kahvihuoneeseen maanantai-iltana klo 17 jälkeen, jolloin työpaikalla ei ole enää esimiestä lukuunottamatta ketään töissä. Työntekijät saavat siis listat tietoonsa vasta tiistaiaamuna tullessaan töihin.

Luottamusmiehen kanssa asiasta keskusteltu ja hänen mielestä listat tulisi olla viimeistään maanantaina valmiit allekirjoitettuna, kun ensimmäinen työntekijä tulee töihin klo 6.10. Kvtes jättää esimiehelle tulkinnanvaraa, koska ei ole kellonaikoja ilmoitettu milloin listan tulee olla julki. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Listat myöhässä?
Kysytty

Koska luottamusmies jo hoitaa asiaa, antakaa hänelle aikaa. Viipymisen syy saattaa olla, että työnantajapuolella ollaan hitaita. 

Luottamusmiehellä on mahdollisuus käyttää liiton asiantuntemusta avuksi myös lomakaudella. Jos vastaus rupeaa viipymään liikaa, niin ottakaa yhteyttä pääluottamusmieheen.

KVTES:n työvuoroluetteloa koskevassa määräyksessä lukee, että työvuoroluettelo on saatettava kirjallisesti viranhaltijoiden/työntekijöiden tietoon, viimeistään viikkoa ennen siinä tarkoitetun ajanjakson alkamista. 

Jos uusi työvuoroluettelo alkaa maanantaista, niin käsittääkseni se on silloin ripustettava seinälle edellisenä maanantaina niin varhain, että kaikki viranhaltijat ja työntekijät, joita se koskee, näkevät sen samana päivänä -siis myös he, joiden yövuoro loppuu ao. päivän aamuna. Jos työvuoroluettelo ilmestyy seinälle vasta maanantaina iltayöstä, niin suurin osa työntekijöistä ja viranhaltijoista ei ole saanut työvuoroluetteloa tietoon viimeistään viikkoa ennen.

Neuvos
Vastattu